Nieuwe succescampagne is een optie: nederlaag houdt Antwerp Giants niet uit Champions League

Vorig seizoen jaagde de uitstekende campagne in de Champions League, die pas eindigde in de Final Four, een enorme vibe door de club bij Antwerp Giants. Een uitzonderlijke prestatie, maar het is niet uitgesloten dat die zich nog een keertje herhaalt.

Antwerp heeft zich immers opnieuw geplaatst voor de Champions League. Het stond er al goed voor nadat het in de laatste kwalificatieronde bij de Zweedse kampioen Södertälje was gaan winnen met liefst 22 punten. Giants moest het enkel nog afmaken in de thuismatch.

KESTELOOT STELT TICKET VEILIG

Het is niet het beste Antwerp dat we in de terugmatch aan het werk zagen. Een zwakke afwerking bij de thuisploeg leidde tot een stand van 15-28. Bij de rust was het verschil acht punten. Onder impuls van Kesteloot pakte Antwerp na rust uit met een ferme tussenspurt en leidde het plots met 46-42.

De driepunters van Pahlmblad deed het in deze wedstrijd alsnog overhellen naar de kant van de Zweden. Antwerp verloor met 68-73, maar dat was gezien de ruime overwinning in Scandinavië ruim voldoende voor kwalificatie.