Antwerp Giants meteen op de afspraak in eerste competitiematch, ook zege voor Limburg
Redactie
| 0 reacties

Antwerp geeft Leuven geen schijn van kans

Antwerp Giants meteen op de afspraak in eerste competitiematch, ook zege voor Limburg
Foto: © photonews

De meeste teams zijn al een tweetal weken in competitiemodus. Antwerp moest door Europese verplichtingen nog wachten om zijn eerste match in het nieuwe kampioenschap te spelen. Het deed dat nu wel tegen Leuven en deelde meteen een oplawaai uit: 84-60.

Er mag natuurlijk wel een verschil verwacht worden tussen de vicekampioen en wat de laatste jaren een staartploeg bleek. Dit was ook te zien op het terrein. De Sinjoren stonden al vroeg tien punten voor (14-4). De kloof bleef een tijd schommelen rond de tien punten. Via Faye-Fall en Dudzinski werd de score met de rust in zicht toch uitgediept naar 38-22.

DOUBLE-DOUBLE VOOR VANWIJN

Toen Kesteloot er 52-32 van maakte, had Antwerp zijn schaapjes op het droge. In de slotfase kon uitblinker Hans Vanwijn zijn statistieken nog wat aandikken, waardoor hij zich verzekerde van een double-double. Leuven kreeg finaal zelfs meer dan twintig punten aan de broek.

In Mechelen was het veel spannender in de partij tussen Kangoeroes en Limburg United. De bezoekers wonnen de eerste drie kwarts nipt en bezorgden zich zo een mooie uitgangspositie voor de slotfase. De ploeg van Brian Lynch gaf de zege niet meer uit handen en won met 73-78. Voor Mechelen de tweede nederlaag van het seizoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws