Voortbestaan van traditieclub komt op de helling te staan, zelfs onduidelijk of volgende match kan plaatsvinden
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Aalstar 'on hold' gezet wegens gebrek aan stamnummer

Voortbestaan van traditieclub komt op de helling te staan, zelfs onduidelijk of volgende match kan plaatsvinden
Foto: © photonews

Slecht nieuws in het Belgische basketbal: er zijn al slechts tien eersteklassers en één van de problemen die al jaren bij die tien zit, kampt met een serieus probleem. Aalstar werd voorbije zomer overgenomen door een nieuw bestuur, maar lijkt nu zonder stamnummer te zitten.

Er rukte een volledig nieuw bestuur aan in Aalst om de club structureel te hervormen. De oude vzw ging in vereffening en Aalstar werd ondergebracht in een nieuwe vzw. De basketbalfederatie werd hierdoor onvoldoende ingelicht, waardoor de Oost-Vlamingen momenteel geen stamnummer hebben en dus eigenlijk geen competitie kunnen spelen.

De federatie Basket Vlaanderen heeft Aalstar dan ook 'on hold' gezet. Het kan voorlopig dus geen wedstrijd meer spelen. Komt er deze week geen oplossing, dan kan de match van komende zaterdag tegen Bergen dus niet doorgaan.

HUURACHTERSTAND

Daarnaast heeft men in Aalst ook te kampen met financiële problemen. Het zou nog een achterstand van een kleine 50 000 euro hebben ten opzichte van de stad voor het huren van het Forum, het stadion waar Aalstar zijn thuiswedstrijden speelt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws