Analyse 🎥 De kansen gewikt en gewogen: vier factoren beslissen of Meesseman de titel pakt in WNBA
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Alle ogen bij Washington Mystics gericht op Emma Meesseman in titelfinale

🎥 De kansen gewikt en gewogen: vier factoren beslissen of Meesseman de titel pakt in WNBA

Game 5, kampioen of vicekampioen, alles of niets. Dat is wat Emma Meesseman en haar Washington Mystics donderdagnacht te wachten staat in de allesbeslissende wedstrijd tegen Connecticut Sun. Verschillende factoren kunnen beslissen over winst of verlies. Wij duidden de belangrijkste aan.

GOED VAN START GAAN

Er is een duidelijke trend op te merken bij het bekijken van de finaleserie. In elke wedstrijd schoot één van de teams beduidend beter uit de startblokken en wist deze een ruime voorsprong uit te bouwen. Het was ook deze ploeg die uiteindelijk de match wist te winnen, ook al kwam het ander team op een gegeven moment nog dichtbij. Emma en haar ploegmaats weten wat gedaan: goed starten.

KWALITEIT VAN DE BANK

Het voordeel waar Washington zeker over beschikt: het heeft ontegensprekelijk de beste bank. In de laatste partij was de topscoorder van de Mystics een invalster, forward Aerial Powers. Dat zegt genoeg. Als de invallers van Washington in de vijfde wedstrijd opnieuw op niveau zijn, dan zullen ze die van Connecticut overklassen. Of kan de Sun op dit vlak voor een verrassing zorgen?

(NIET) FITTE DELLE DONNE

Hét verhaal van de serie is misschien wel dat Elena Delle Donne, de beste speelster uit de WNBA de laatste jaren, kampt met een hernia. Ze deed wel mee in wedstrijden 3 en 4 in de Finals, maar is minder effectief dan anders. Daardoor is Meesseman niet langer de tweede beste speelster van het team, maar echt wel de 'go-to player'. Aan haar om als zesde beste scoorder uit de play-offs het verschil te maken.

MENTALE STERKTE

Ook is het uitkijken naar de mentale sterkte bij de Mystics, die doorheen deze serie toch al enkele kansen gemist hebben om het af te maken. Nu moeten ze het klaren in een beslissende wedstrijd in eigen huis, wat een voordeel kan zijn, maar ook de druk ferm opvoert. Houden Meesseman & co het hoofd koel met de titel in zicht? Antwoord donderdagnacht. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws