Antwerp haalt ook fors uit bij grootmacht van weleer

Er is reeds een vooruitgeschoven wedstrijd van de vijfde speeldag afgewerkt, met een opmerkelijk resultaat. Charleroi, ooit jaar na jaar titelkandidaat, kon ook nu niet winnen en ging met de billen bloot tegen Antwerp, dat opnieuw demonstreerde.

Antwerp had al zwaar uitgehaald in een thuismatch tegen Leuven. Charleroi is doorgaans nog wel andere koek, maar Spirou staat voor een moeilijk seizoen en wist tot dusver ook nog geen enkele keer te winnen. De kloof met Giants bleek op het terrein ook groot te zijn.

Via scores van Kesteloot en een driepunter van Bleijenbergh liep Antwerp al snel uit naar 12-20. Charleroi liet Antwerp in het verdere verloop van de eerste helft wel niet te ver weglopen, al stonden de bezoekers er met 38-47 aan de rust toch al goed voor.

VANWIJN OPNIEUW UITBLINKER

De Giants pakten vervolgens echter zwaar uit in het derde kwart. Net als tegen Leuven was Hans Vanwijn de grote uitblinker, hij scoorde 20 punten. Het ging allemaal veel te snel voor Charleroi, dat op een bepaald moment dertig punten achter stond. Antwerp nam finaal vrede met 76-100 als eindstand.