Limburg trakteert zonder buitenlanders spelende tegenstander op bolwassing van jewelste

Brian Lynch, de man van Kim Clijsters, kan behoorlijk tevreden zijn over de competitiestart van zijn ploeg. Limburg gaat aan de leiding in groep B, al heeft Oostende wel een wedstrijd te goed. In elk geval waren de cijfers in de wedstrijd tegen Luik overduidelijk.

Luik was vorig jaar al het kneusje van de competitie en sukkelt ook nog met administratieve problemen. Daardoor kan het voorlopig geen buitenlanders opstellen. Op zich wel mooi om te zien dat een team met allemaal Belgen speelt, maar Luik betaalt wel het gelag: het begint aan de competitie met vier nederlagen.

Ook in Limburg maakte het geen schijn van kans. De bezoekers hielden wel nog gelijke tred in het eerste kwart. Nadien was het al Limburg wat de klok sloeg. Bij de rust was de thuisploeg al helemaal zegezeker (46-26). Vervolgens liep het verschil op tot ruim boven de dertig punten.

WILSON-FRAME MAN VAN DE MATCH

Het werd pas helemaal pijnlijk toen bij 90-51 de marge van de veertig punten in het vizier kwam. Uiteindelijk werd er afgefloten bij 93-57. De derde overwinning van het seizoen voor Limburg. Wilson-Frame was met 22 punten man van de match.