Landskampioen Oostende op geen foutje te betrappen, na administratieve heisa sportieve domper voor Aalst

Landskampioen Oostende op geen foutje te betrappen, na administratieve heisa sportieve domper voor Aalst
Foto: © photonews

De titelverdediger zag na vorig seizoen enkele spelers vertrekken, maar ligt toch weer op schema voor een seizoen aan de top. Oostende heeft dit jaar nog geen enkele nederlaag geleden. Thuis tegen Brussels had het de klus al geklaard na een weergaloze eerste helft.

Er lukte helemaal niets voor de ploeg uit de hoofdstad voor de pauze. Onder de versmachtende druk van Oostende was het krasselen om aan scores te geraken. Aan de andere kant had de kustploeg voldoende offensieve weelde om de match snel dood te maken. Aan de pauze stond het maar liefst 45-16.

In de tweede helft liet Oostende de teugels enigszins vieren. De kloof was toch al zo groot dat de zege niet meer in gevaar kon komen. Brussels kon zo wel nog de schade beperken en met minder schaamrood op de wangen huiswaarts keren. De eindstand was 74-62.

1 PUNT VERSCHIL IN AALST

Bij Aalst waren ze al blij dat ze konden spelen na alle commotie rond het stamnummer. De basketfederatie gaf uiteindelijk groen licht. Aalstar kreeg nu een sportieve tik te verwerken, want het verloor met één puntje verschil. Bergen won met 68-69 en is zo ook nog foutloos. Vooral Reinhardt drukte met 21 punten zijn stempel op de match.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws