Interview Baksetbalanalist wikt en weegt kansen Oostende in Champions League: "Het is geen moetens-jaar"
Redactie
| 0 reacties

Baksetbalanalist Ronny Bayer wikt en weegt kansen van Oostende in Champions League: "Het is geen moetens-jaar"

Baksetbalanalist wikt en weegt kansen Oostende in Champions League: "Het is geen moetens-jaar"

Dinsdagavond start Filou Oostende aan haar groepsfase in de Champions League. Uit bij het Franse Straatsburg wachten de jongens van Dario Gjergja een lastige opgave. Ronny Bayer, ex-Oostende en nu analist voor Sporza, blikt vooruit.

Filou Oostende start dinsdag aan de vierde groepsfase op rij in de Basketbal Champions League. Nog nooit konden de Kustjongens verder geraken in het kampioenenbal. Vorig jaar werden ze in de laatste seconden geëlimineerd door... Straatsburg én nota bene ex-speler Quentin Serron, die de beslissende driepunter binnenknalde. "Ik denk wel dat Oostende gebrand is op revanche", luidt het bij Ronny Bayer.

"Tot nu toe heeft de landskampioen zich nog niet kunnen meten", gaat Bayer verder. "In de eigen competitie wonnen ze al vier wedstrijden met de vingers in de neus. Nu zal het erop aankomen dat ze in die Champions League hun waarde gaan zoeken en vinden. In het Europees basketbal heb je betere tegenstanders uit de toplanden dan die in België. Het is jammer, maar het is nu eenmaal zo."

Jonge ploeg

Oostende speelt dit seizoen met veel jonge spelers, die zich laten opmerken. Ook daar is de ex-speler van Oostende duidelijk in: "Het zijn de jonge spelers die snel beter moeten worden. Het waren de woorden van coach Gjergja, maar ik treed hem daarin bij. Gjergja kan met jongeren werken en hen beter maken. Die jonge kerels gaan zich zeker willen tonen, maar het is geen moetens-jaar."

Volgende ronde?

Waar ziet de huidige basketbalanalist zijn ex-ploeg eindigen in de Champions League? "Het is nu moeilijk om dat te zeggen, maar ik hoop dat ze kunnen doorstoten naar de volgende ronde en zover mogelijk geraken. Vorig seizoen duurde de laatste wedstrijd enkele seconden te lang, anders hadden ze ook verder gegaan. Ik hoop het alvast voor het Belgisch basketbal dat zowel Oostende als Antwerpen mogen doorstoten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws