Interview Ronny Bayer waarschuwt Antwerp Giants voor Champions League: "Niet enkel meer de kanshebber"

Redactie
| 0 reacties
Ronny Bayer waarschuwt Antwerp Giants voor Champions League: "Niet enkel meer de kanshebber"

Woensdagavond speelt Antwerp Giants haar eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Vorig jaar haalden de Sinjoren de derde plaats in het eigen Sportpaleis. Maar zijn ze even sterk om dat dit jaar te evenaren?

De Antwerp Giants haalden vorig seizoen de bronzen medaille in de Champions League van het basketbal. Een puike prestatie die ervoor zorgde dat club en spelers naam kregen in Europa. Zo vertrokken onder meer MVP Paris Lee en coach van het jaar Roel Moors naar het Duitse Bamberg, trok Belgisch speler van het jaar Ismael Bako naar Lyon, de Franse kampioen en Tyler Kalinoski naar Turkije.

Een prestatie dus die tot ver in Europa gesmaakt werd. "Dat heeft ook een keerzijde", zegt Ronny Bayer, ex-Antwerpen en analist. "Elke ploeg gaat nu op een andere manier tegen Antwerpen spelen. Zij kennen het resultaat dat ze behaald hebben en zullen dat zeker meenemen in hun speelwijze. Elke tegenstander zal klaar zijn om goed voor de dag te komen."

Bedenkingen

Al heeft Bayer vooral nog enkele vragen: "Luka Rupnik is een waardige vervanger van Paris Lee als spelverdeler, een goede floor leader, maar het shot ontbreekt nog. Hans Vanwijn was vorig seizoen niet standvastig en moet zich nu vol gaan bewijzen. Vincent Kesteloot is langs de grote poort binnengehaald, maar een type-Kalinoski is hij niet; die shotter. In de Belgische competitie zal hij uitblinken, maar nu gaat hij meer minuten maken dan bij Oostende en zich ook in Europa moeten bewijzen."

Opnieuw Final Four?

Ziet Bayer de Giants even hoog pieken als afgelopen jaar? "Je bent niet meer 'Giants, de kanshebber', maar 'Giants, de Final Four-finalist'. Ze hadden een ongelukkige voorbereiding: ze misten nog twee spelers door het WK en vervingen hun spelverdeler. Uiteindelijk zal deze competitie hen beter maken. Maar ik hoop voor zowel Antwerpen als Oostende dat ze de volgende ronde bereiken. Het komt het Belgsich basketbal enkel maar ten goede."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws