Met de voeten op de grond: Antwerp Giants kraken na de pauze in eerste Champions League-match
Redactie
| 0 reacties

Antwerp lijdt nederlaag bij Burgos

Met de voeten op de grond: Antwerp Giants kraken na de pauze in eerste Champions League-match
Foto: © photonews

De Champions League-campagne van Antwerp Giants was als een sprookje vorig seizoen. De Giants kwalificeerden zich opnieuw en dromen ongetwijfeld van een nieuw mooi avontuur, al zal dat uiteraard moeilijk worden. Tegen Burgos leed Antwerp een eerste nederlaag.

Nochtans was het eerste deel van de openingswedstrijd in de Champions League best aardig. De bal ging goed rond, waardoor Antwerp niet moest onderdoen voor de thuisploeg. Met de rust in zicht staken de Giants nog een tandje bij. Invaller Rupnik zorgde voor 39-49. Aan de rust bedroeg de kloof zeven punten in het voordeel van de Belgen.

TE VEEL BALVERLIES

Dat kon het Spaanse Burgos niet zomaar laten gebeuren. Het kwam met meer energie uit de kleedkamers. Via elf punten op rij werden de bordjes helemaal in evenwicht gehangen (57-57). Het vele balverlies beperkte het scorend vermogen na rust bij Antwerp.

Burgos maakte van de gelegenheid gebruik om door te duwen. Wanneer het dan ook nog eens vlotjes driepunters begon binnen te gooien, zat het op rozen. Burgos won uiteindelijk nog comfortabel met 90-76.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws