Voor het eerst in jaren open strijd met tal van titelkandidaten in NBA
Redactie
| 0 reacties

Milwaukee en Clippers favorieten in NBA met resem concurrenten

Voor het eerst in jaren open strijd met tal van titelkandidaten in NBA
Foto: © photonews

De vorige jaren begon Golden State steeds als topfavoriet aan het NBA-seizoen en was het quasi een zekerheid dat de Warriors de Finals zouden halen. Na hun nederlaag tegen Toronto lijkt hun tijdperk van dominantie voorbij. Er kondigt zich een open strijd aan in het volgende kampioenschap.

Met de wedstrijden Toronto - New Orleans en LA Clippers - LA Lakers begint dinsdagnacht de nieuwe competitie. Door het vertrek van Durant en de blessure van Thompson zit er niet meteen een nieuwe Finals in voor Golden State en Toronto zal met het oog op de toekomst de ploeg mogelijk nog vernieuwen. Hieronder verneemt u welke acht teams wel kans maken op de titel én onze voorspelling voor de reguliere competitie.

OOSTEN

Milwaukee eindigde vorig jaar eerste in de reguliere competitie, onder impuls van een uitmuntende Giannis Antetokounmpo. De Bucks waren pas voor het eerst in jaren titelkandidaat en betaalden hiervoor de prijs toen ze stilvielen met de Finals in zicht. Ze hebben echter lessen kunnen trekken en vertrekken als grootste favoriet in de Eastern Conference.

Met het binnenhalen van Horford moet Philadelphia de minuten dat Embiid op de bank zit nu beter kunnen opvangen. Daar staat het vertrek van Butler tegenover. Er zal dus nog wel wat gepuzzeld moeten worden, maar Philly zal ook dit jaar bij de betere teams behoren.

Boston zag Irving vertrekken, maar dat kan het collectief - tijdens 2017-2018 de grote sterkte van de Celtics - wel eens ten goede komen. Walker is een goede vervanger op offensief vlak, maar is niet de beste verdediger. Aan coach Stevens om daar nog een oplossing voor te vinden.

Onze prono:

1. Milwaukee
2. Philadelphia
3. Boston
4. Toronto
5. Brooklyn
6. Miami
7. Indiana
8. Orlando
9. Detroit
10. Washington
11. Chicago
12. Atlanta
13. New York
14. Cleveland
15. Charlotte

WESTEN

De LA Clippers hebben met de combinatie Kawhi Leonard - Paul George mogelijk goud in handen. Na enkele jaren in de subtop zijn de Clips klaar om eindelijk een grote favorietenrol op te nemen. Ook in Houston mikken ze op het hoogste en zullen ze competitie gebruiken om het team in best mogelijke omstandigheden aan de start van de play-offs te krijgen.

Denver gaat er met Nikola Jokic jaar na jaar een beetje op vooruit. Doen de Nuggets dat opnieuw, dan komen ze automatisch in de buurt van het hoogste reekshoofd. Ook Utah is de laatste jaren een ploeg van de regelmaat en kan meedingen naar het hoogste als Gobert fit blijft. De Lakers mogen ook weer hopen nu LeBron James Anthony Davis naast hem krijgt.

Onze prono:

1. LA Clippers
2. Houston
3. Denver
4. Utah
5. LA Lakers
6. San Antonio
7. Golden State
8. Portland
9. Oklahoma
10. Dallas
11. New Orleans
12. Sacramento
13. Phoenix
14. Memphis
15. Minnesota

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws