Belgische zeges in Europees verband: eerste CL-zege voor Antwerp en zelfs heuse stunt voor Charleroi

Belgische zeges in Europees verband: eerste CL-zege voor Antwerp en zelfs heuse stunt voor Charleroi
Foto: © photonews

Na de geweldige campagne van vorig seizoen heeft Antwerp Giants opnieuw voor het eerst kunnen proeven van de overwinning in de Champions League. Het moest wel zwoegen om Bandirma opzij te zetten. In de FIBA Europe Cup verraste Charleroi Karsiyaka, een andere Turkse ploeg.

Antwerp had zijn eerste wedstrijd verloren en wilde dit voor eigen publiek rechtzetten. Alleen bleek dat niet zo evident. Terry loodste Bandirma naar 14-25. Antwerp nam dan wel het tweede kwart voor zijn rekening. Aan de pauze stond het 41-41.

FALL MATCHWINNAAR

Bij 54-63 zag het er niet goed uit voor de Giants. Er kwam echter nog een reactie van de Sinjoren. Via Sanders en vooral Rupnik - met 22 punten topscoorder langs Antwerpse zijde - ging het naar 68-66. Fall werd de matchwinnaar in het slot. Antwerp haalde het met 93-90.

Karsiyaka is in Turkije de ongeslagen leider en begon dus als favoriet aan het Europese duel in Charleroi. Toch waren het de Henegouwers die dicteerden (33-21). De bezoekers naderden wel met de rust in zicht, maar nadien versnelde Charleroi opnieuw via bommen van Schoepen. Topscoorder Beane deed de rest. Charleroi hield de zege thuis met 81-76.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws