Boston Celtics zijn thuis te sterk voor de landskampioen, topprestatie Kyrie Irving bij nieuwe werkgever

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties
Boston Celtics zijn thuis te sterk voor de landskampioen, topprestatie Kyrie Irving bij nieuwe werkgever
Foto: © photonews

Het was een bijzonder drukke vrijdagnacht in de NBA want er stonden liefst 9 wedstrijden op het programma. De Boston Celtics namen het in een topmatch thuis op tegen de landskampioen, Kyrie Irving schitterde dan weer een eerste keer in New York.

De topper van vrijdagnacht was die tussen de Boston Celtics en de Toronto Raptors. De landskampioen won eerder al bijzonder nipt van New Orleans, maar moest nu toch het onderspit delven. Ondanks een schitterende Pascal Siakam bij de bezoekers was het collectief uit Boston te sterk. Kemba Walker, Jayson Tatum en Jaylen Brown maakten allemaal meer dan 20 punten. 112-106 was de eindstand na een spannend duel.

Charlotte Hornets-Minnesota Timberwolves 99-121

Na een sterk eerste quarter van de Hornets (32-30) leek het ook hier spannend te worden. Nadien drukte Karl-Anthony Towns zijn stempel op de match met liefst 37 punten en 15 rebounds. De Hornets hadden het vooral heel moeilijk in het derde quarter en verloren met meer dan 20 punten verschil.

Brooklyn Nets-New York Knicks 113-109

Het stadsduel tussen de Nets en de Knicks is altijd de moeite waard en dat was ook vrijdagnacht het geval. In het begin van de wedstrijd maakte vooral nieuwkomer Kyrie Irving indruk. De Knicks kwamen te laat onder stoom want het vierde quarter werd nog met 19-26 gewonnen, maar de voorsprong van de Nets was uiteindelijk al te groot.

OKC Thunder-Washington Wizards 85-97

Hoewel de uiteindelijke uitslag doet vermoeden dat de Wizards beter waren, was dit toch niet helemaal het geval. Diep in het vierde quarter bracht Shai Gilgeous-Alexander de stand zelfs weer in evenwicht. De Wizards schoten nadien wakker en maakten liefst 14 punten op nauwelijks 4 minuten tijd. 

New Orleans Pelicans-Dallas Mavericks 116-123

Tot slot was er ook nog het duel tussen Brandon Ingram en Luka Doncic. Het was uiteindelijk de Sloveen die aan het langste eind trok. Hij maakte 25 punten en was daarmee de meest doeltreffende bij de Mavericks. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws