Bergen gaat voor de tweede keer op een rij onderuit, Mechelen wint bij Luik

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties

In de Belgische basketbalcompetitie wordt dit weekend de zevende speeldag afgewerkt. Op zaterdag gingen de Leuven Bears op bezoek bij Bergen.

De topper van de speeldag was die in poule A tussen Bergen en Leuven. In de eerste helft domineerden de bezoekers en gingen ze met een 40-48 voorsprong de rust in. Bergen probeerde wel om een remonte in te zetten en dat leek in het laatste kwart (76-80) ook even te lukken, maar driepunters van Brandan Stith en Josh Heath stelden de zege voor de Bears veilig.

Mechelen ging eerder ook al op bezoek bij Luik. De thuisploeg mag door administratieve problemen nog steeds geen buitenlandse spelers opstellen en kon Mechelen dan ook niet veel in de weg leggen: 68-76. Het is dit seizoen al de derde overwinning voor de Mechelaars.