LeBron James met nieuwe triple-double opnieuw belangrijk voor Lakers, ook stadsgenoot behaalt fraaie zege

Vorig seizoen gaf LeBron James misschien niet altijd de scherpste indruk, maar deze keer is de beste speler uit zijn generatie wel op de afspraak bij de competitiestart. Na zijn triple-double in Dallas liet hij er ook eentje noteren in San Antonio. De Lakers wonnen opnieuw.

De Spurs hadden op hun beurt ook vier van hun eerste vijf wedstrijden gewonnen. Toch waren ze niet opgewassen tegen de Lakers, mede doordat James vaak oog had voor zijn ploegmaats. Naast zijn 21 punten liet James ook 11 punten en 13 rebounds optekenen. De Lakers stonden dertien punten voor bij de rust en wisten die voorsprong nadien te verdedigen. Eindstand: 96-103.

Stadsgenoot Clippers was in het Staples Center aan de slag en behaalde eveneens de vijfde zege van het seizoen. Nochtans was Donovan goed bij schot bij Utah (36 punten) en kwam de motor bij de Clippers maar traag op gang. In het vierde kwart sloeg die toch aan, zodanig dat de ploeg uit LA de zege thuishield met 105-94.

RAMPZALIG EERSTE KWART VOOR HOUSTON

Wie minder goed uit de startblokken geschoten is, is Houston. Het kreeg op bezoek bij het verrassende Miami een flinke rammeling. Na een rampzalig eerste kwart (46-14) voor de bezoekers was de wedstrijd al gespeeld. Miami zegevierde met 129-100.