Meesseman: "Dit bewijst dat alles kan: hou van wat je doet en ga ervoor!"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties

Emma Meesseman beseft nog altijd niet goed wat ze gepresteerd heeft

Meesseman: "Dit bewijst dat alles kan: hou van wat je doet en ga ervoor!"
Foto: © photonews

Emma Meesseman mag zich al bijna een maand WNBA-kampioene noemen. Toch kan ze het nog steeds niet echt geloven.

In ‘Players' Voice op de website van de internationale basketbalfederatie FIBA blikt ze terug op de titel: “Wat een maand is het geweest?”, vroeg ze zich luidop af.

“Tijdens de laatste wedstrijden had ik heel de tijd vlinders in de buik. Ik wist dat we kampioen konden worden maar ik wilde het niet luidop zeggen om het niet te ‘jynxen’.  

“Ik durfde er amper van te dromen dromen. Als er 's nachts scenario's door mijn hoofd spookten, begon mijn hart sneller te kloppen en probeerde ik mijn aandacht af te leiden door iets anders te doen. Zo ben ik vaak in slaap gevallen terwijl ik Candy Crush speelde. Tijdens die nachten heb ik zeker 100 levels gehaald."

“De ontlading was dan ook enorm. Een gevoel van geluk en trots bleef er over. Nooit eerder wilde ik iets zo graag en voelde ik zo'n emoties als tijdens die finalewedstrijden."

Meesseman werd uitgeroepen tot MVP van de finale, maar dat besefte ze niet meteen. “Ik was te druk aan het knuffelen! Ik kan nog steeds niet geloven dat ik, iemand uit het kleine België, zoiets kon waarmaken. Ik hoop dat kinderen dit als voorbeeld aangrijpen. Het bewijst dat alles kan. Hou van wat je doet en ga ervoor! Er zullen kansen komen en die moet je grijpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws