🎥 Roel Moors over zijn eerste buitenlandse avontuur: "Dat was een hele aanpassing"
Redactie
| 0 reacties

? Roel Moors over zijn eerste buitenlandse avontuur bij Brose Bamberg: "Dat was een hele aanpassing"

🎥 Roel Moors over zijn eerste buitenlandse avontuur: "Dat was een hele aanpassing"

Belgisch Coach van het Jaar Roel Moors trok afgelopen zomer naar het Duitse Brose Bamberg. Onder andere team manager Leo De Rycke en assisten Thomas Crab vervoegden de Belg.

Op 5 mei 2019 versloeg Roel Moors nog Brose Bamberg in de strijd om de derde plaats in de Champions League. Sindsdien was de Belgische Coach van het Jaar gegeerd door de Duitse topclub. Ook de Belg Retin Obasohan is ondertussen de rangen komen vervoegen. Daarmee zitten nu vier Belgen bij de Duitse basketbalclub.

"Het was geen evidente beslissing voor mij", zegt Roel Moors aan Sporza. "De band die ik heb met Antwerp Giants, kan niemand beschrijven. Ik ben hier ook zonder mijn gezin. Ik wilde deze kans grijpen. De club zelf is groter dan de Giants en heeft meer mensen in dienst. Ik deed zelf veel op training. Nu zijn er begeleiders. Dat was een aanpassing."

Comfortzone

"Als coach ben ik uit mijn comfortzone moeten stappen, maar ik ben niet veranderd. Al moet ik alles weer opbouwen. Ik heb nog steeds dezelfde filosofie en ik voel de waardering." Bamberg heeft een budget dat vier maal groter is dan Antwerpen. Ook wil de club inzetten op jongeren. "We hebben realistische doelstellingen, maar met clubs als Bayern München en Alba Berlin kunnen we nog niet concurreren. Wel willen we graag als eens het vuur aan de schenen leggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws