Lakers met dank aan 'King James' op en over Chicago in vierde kwart, ook zeges voor Boston en Denver

Het blijft de LA Lakers voor de wind gaan. Ze zitten al aan zes overwinningen en daar zit de sterke seizoensstart van LeBron James voor heel wat tussen. Het ging in Chicago wel minder gemakkelijk dan verwacht, maar James drukte met een nieuwe triple-double zijn stempel.

De Lakers presteerden matig in het tweede kwart. De enthousiaste thuisploeg, die nog maar twee keer wist te winnen dit seizoen, liep zo ruim uit. De lay-up van Carter Jr. zorgde met het einde van de eerste helft in zicht voor 65-46. Die bonus verdween als sneeuw voor de zon in het laatse kwart, onder impuls van LeBron James (30 punten, 10 rebounds, 11 assists). De Lakers wonnen nog met 112-118.

HAYWARD REDT CELTICS IN CLEVELAND

De ex-ploeg van James, Cleveland, beet stevig van zich af in de thuiswedstrijd tegen Boston. Gelukkig voor de Celtics was Gordon Hayward de dominerende factor in deze wedstrijd. De power forward was goed voor maar liefst 39 punten. Zo bleef Cleveland wel in de buurt hangen, maar kwam het zelden op voorsprong. Boston won met 113-119.

Denver speelde dan weer een sterke partij in eigen huis. In het begin en het einde van de partij hield Miami wel gelijke tred. Tussendoor vonden de bezoekers geen gaatjes in de sterke defensie van de Nuggets. Denver haalde zo uit met 109-89 en zit - net als Boston en Miami overigens - aan vijf zeges. In Charlotte was er een wedstrijd met een verlenging: de thuisploeg klopte Indiana met 122-120.