Oostende blijft met knappe zege thuis ongeslagen in de Champions League

Oostende spreekt voorlopig een aardig woordje mee in de groepsfase van de Champions League. Vooral in eigen huis komt het goed voor de dag. Het heeft ook zijn tweede thuismatch winnend afgesloten. De Litouwse tegenstander kreeg een verschil van veertien punten aan de broek.

Nochtans was het Lietkabelis dat het best uit de startblokken schoot (9-19). De reactie van Oostende was furieus: de kustploeg scoorde twaalf punten op rij. Bij 33-33 was de stand mooi in evenwicht. Oostende slaagde er hierna in om Thompson te bereiken onder de korf en die scoorde de laatste zes punten uit de eerste helft.

Oostende bouwde die voorsprong verder uit, maar Lietkabelis liet dan weer de laatste zeven punten uit het derde kwart noteren. De Oostendenaren speelden echter een sterk vierde kwart. Een bom en een alley-oop van Sylla zorgde voor 67-55. Onder andere man van de match Angola (23 punten) stelde de overwinning veilig: 80-66. Oostende staat derde in zijn groep.