Antwerp lijdt al derde nederlaag in Champions League, Charleroi redt Belgische eer in Europees verband

Het ene jaar is het andere niet. Vorig seizoen bereikte Antwerp Giants tot ieders verrassing de Final Four in de Champions League, maar dat lijkt er nu niet in te zitten. In de poulefase kwam het thuis tegen het Duitse Rasta Vechta al tot een derde nederlaag.

Deze wedstrijd kon best gewonnen worden om op schema te blijven voor kwalificatie, maar de defensieve intensiteit ontbrak bij Antwerp. Zo slaagde Vechta er in om in het eerste kwart al een bonus van tien punten bij mekaar te basketten. Die kloof stond aan de rust nog steeds op het scorebord.

HEROPLEVING DANKZIJ DONKOR

Vechta zou nog verder uitlopen naar 55-71. De driepunters van Donkor, die zo topschutter werd bij de Giants met 19 punten, zorgden nog wel voor aansluiting. Bij 70-77 mocht Antwerp nog even hopen, maar Vechta gaf de overwinning niet meer uit handen. Antwerp verloor met 74-81 en staat nu zesde in zijn groep.

In de FIBA Europe Cup was er wisselend succes voor de Belgische ploegen. Brussels ging ook al in eigen huis de boot in. De Turken van Karsiyaka haalden het met 66-79. Gelukkig redde Charleroi nog de Belgische eer. Uitblinker Beane loodste Spirou met 33 punten naar een overtuigende zege tegen Groningen: 87-56.