Celtics winnen vlot ondanks uitvallen Hayward, James Harden is de grote man bij Houston

Een zware enkelblessure hield Gordon Hayward al aan de kant tijdens het volledige seizoen 2017-2018. Nu heeft de Boston-speler zijn hand gebroken tijdens de wedstrijd tegen San Antonio. Na rust kwam hij niet meer het terrein op. Desondanks boekte Boston wel een overtuigende overwinning.

Boston leed dit seizoen nog maar één nederlaag en domineerde ook in San Antonio. Daardoor hadden de bezoekers na de eerste helft al een geruststellende marge van 18 punten beet. Het was nadien kwestie van die voorsprong intact te houden en daar slaagde Boston ook zonder Hayward in. Eindstand: 115-135.

EEN VEERTIGER VOOR HARDEN

Ook Houston komt stilaan op dreef. Het liet zijn zesde zege van het seizoen optekenen in Chicago. Nochtans was de thuisploeg wel enthousiast begonnen. Na het eerste kwart was het echter de grote James Harden-show. De ster van Houston scoorde maar liefst 42 punten en leidde zijn ploeg naar een vlotte overwinning: 94-117.

Voorts stonden er nog drie duels op het programma. Charlotte verloor van New Orleans met 110-115. Dallas bevestigde zijn goede competitiestart in Memphis (122-138). Golden State kon ook bij Oklahoma niet winnen. Het werd daar 114-108.