Lakers verliezen na zeven zeges op rij nog een keertje ondanks triple-double LeBron, nipte zeges voor Bucks en Denver

De LA Lakers kunnen dan toch nog een wedstrijd verliezen. Zeven keer na mekaar hadden ze aan het langste eind getrokken, maar kampioen Toronto kwam zegevieren in LA. Nochtans was er bij de Raptors sprake van heel wat blessurelast.

Aan LeBron James heeft het niet gelegen: hij liet opnieuw een triple-double optekenen. Al kwam zijn eigen puntentotaal niet boven de twintig. Met een voorsprong van acht punten aan de rust leek er voor de Lakers geen vuiltje aan de rust. Toronto kwam echter verrassend sterk voor de dag in de tweede helft en won nog met 103-114. De Raptors zijn dus toch ook weer goed gestart en hebben net als de Lakers een balans van 7-2.

GEWELDIGE GIANNIS

Ook Milwaukee zit aan zeven overwinningen, weliswaar met een nederlaag meer erbij. Het kon in Oklahoma opnieuw rekenen op een geweldige Giannis Antetokounmpo (35 punten, 16 rebounds). Toch maakte OKC het Milwaukee een hele wedstrijd lastig. De vrijworpen van Bledsoe bleken voldoende om de zege veilig te stellen. Het werd 119-121.

Ook Dender moest knokken voor de zege in Minnesota. Het bouwde nochtans een schijnbaar geruststellende voorsprong uit, maar een bom van Towns zorgde voor 90-90 en sleepte verlengingen uit de brand. Jokic was goed voor het winnende shot op drie seconde van het einde van de verlenging: 98-100. Daarnaast won Philadelphia van Charlotte met 114-106 en haalde Portland het van Atlanta na een verlenging met 124-113.