Ann Wauters straalt opnieuw op training met Belgian Cats: "Eeuwen geleden dat ik aan basketbal dacht"

Dante Bellon
| 0 reacties
Ann Wauters straalt opnieuw op training met Belgian Cats: "Eeuwen geleden dat ik aan basketbal dacht"

Ann Wauters zit momenteel al twee jaar zonder team, maar de basketbalster is toch opnieuw van de partij met de Belgian Cats. Donderdag begint namelijk het EK-kwalificatietoernooi.

Donderdag spelen de Belgian Cats in Charleroi tegen Oekraïne voor de EK-kwalificatie. Opnieuw van de partij: Ann Wauters. De 39-jarige basketbalster gaf op Instagram nog aan dat ze opnieuw de liefde voor het spelletje terugvond. Ook op training dinsdag stond ze er weer.

"Het is met ups en downs geweest en dat was mentaal best moeilijk. Je werkt er hard voor, maar je lichaam wil niet meer mee", vertelde Wauters aan Sporza. "Het lijkt al eeuwen geleden dat ik nog eens aan basketbal dacht en nu lukte dat weer. Dagelijks denk ik aan Tokio. De twee wedstrijden die er nu aankomen, hebben geen rechtstreekse impact; toch zijn ze belangrijk."

Wauters kijkt uit naar de komende wedstrijden met de nationale dames. "Het is nu weer beginnen vanaf nul. We moeten bouwen op de goede dingen en leren uit de fouten. Evengoed ikzelf. Ik moet leren aanvaarden dat ik fysiek niet meer ga zijn wie ik was. Ik kan gelukkig mijn ervaring nog heel goed gebruiken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws