Belgische ploegen maken slechte beurt in Europa: 0 op 3

Het werd woensdag een sombere avond voor de Belgische basketbalploegen in Europa. Telenet Antwerp Giants ging onderuit in de Champions League. In de Europe Cup gingen Brussels en Charleroi ten onder.

De Telenet Antwerp Giants konden ook woensdag niet voor een eerste uitzege in de Champions League zorgen. Na een zwak eerste kwart waren de Giants de hele wedstrijd op achtervolgen aangewezen. Onder impuls van een sterke kapitein Dave Dudzinski (21 punten, 22 rebounds) kwamen de Antwerpenaren nog opzetten, maar het werd toch een overwinning voor Anwil Wloclawek: 80-71.

In de Europe Cup kreeg Charleroi een pak slaag van het Turkse Karsiyaka: 92-54. Topschutter bij de Carolo's was Boukichou met 20 punten.

Brussels leek lang op weg naar een zege tegen Groningen, maar gaf in het vierde kwart alles weg. Van een 51-40 voorsprong aan de rust werd het uiteindelijk 70-72 voor Groningen. Door deze nederlaag wordt Brussels hekkensluiter in zijn poule.