🎥 Emma Meesseman is nieuwe leading lady van Belgisch basketbal: "Mijn dochtertje kijkt enorm naar haar op"
Dante Bellon
| 0 reacties

? Emma Meesseman is nieuwe leading lady van Belgisch basketbal: "Mijn dochtertje kijkt enorm naar haar op"

🎥 Emma Meesseman is nieuwe leading lady van Belgisch basketbal: "Mijn dochtertje kijkt enorm naar haar op"

Het moet niet meer gezegd dat Emma Meesseman de nieuwe leider is van de Belgian Cats. Lang leek die rol weggelegd voor Ann Wauters, maar sinds kort bewijst Meesseman dat zij de touwtjes in handen neemt.

Deze zomer behaalde ze nog de vijfde plek met de Belgian Cats op het EK in Servië en in september werd ze kampioen in de WNBA met Washington Mystics, net als Kim Mestdagh. Het zijn mooie tijden voor Emma Meesseman die meer en meer een rolmodel voor de jeugd is geworden. 

Koen Umans, algemeen directeur van de Belgische damesploeg is dan ook zeer tevreden dat hij een persoonlijkheid als Meesseman in het team heeft. "Zowel op als naast het terrein is zij een groot persoon. Ze kan de trekker zijn van een hele generatie die jongeren ertoe aanzet om basketbal te spelen", vertelt hij aan Sporza. "Ze is gewoon zichzelf en dat siert haar. Ze presteert zelf heel goed, laat anderen meegenieten en brengt de Cats naar een hoger niveau."

Al bleef de vergelijking met Ann Wauters niet lang uit. "Wauters heeft enorm veel betekend voor het damesbasketbal. Zij is de leading lady en heeft het basketbal als eerste gebracht waar het nu staat in België. Jammer dat ze beide van een andere generatie zijn."

Ook ex-topatlete Kim Gevaert heeft enkel bewondering voor Meesseman. "Ik ben een enorme fan en Emma is iemand die de jeugd enorm inspireert. Mijn dochtertje speelt ook basketbal en kijkt enorm op naar de Cats", zegt ze aan Sporza.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws