Bondscoach Philip Mestdagh is heel blij met toekenning olympisch kwalificatietoernooi: "Extra motivatie voor ons"

Dante Bellon
| 0 reacties
Bondscoach Philip Mestdagh is heel blij met toekenning olympisch kwalificatietoernooi: "Extra motivatie voor ons"

Vrijdag maakte de internationale basketbalfederatie FIBA bekend dat België één van de landen is die het olympisch kwalificatietoernooi mag organiseren. Daar is bondscoach van de Belgian Cats, Philip Mestdagh, heel blij mee.

“Het is super dat we dit toernooi mogen en kunnen organiseren in Oostende”, vertelde bondscoach Philip Mestdagh op een persmoment. “Voor de speelsters is dat zeker nog een extra motivatie. Het is nu aan ons om de kwalificatie voor de Olympische Spelen af te dwingen.”

Op 27 november vindt de loting voor dat toernooi plaats, dat in vier landen gehouden wordt. Ook Frankrijk, Servië en China zullen gastland zijn. Al moet China zich wel nog plaatsen. Er zullen vier groepen met elk vier teams zijn. De olympische kwalificaties zullen doorgaan van 6 tot 9 februari 2020 in de Oostendse Versluys Dôme.

In totaal mogen er drie landen door naar de Olympische Zomerspelen van Tokio. Japan is als gastland al geplaatst, net als de Verenigde Staten dat wereldkampioen is. "Het is al goed dat we Frankrijk en Servië al ontlopen, maar er zijn zeker nog sterke landen", ging de bondscoach verder. 

De Cats wonnen hun eerste EK-kwalificatiewedsrijd donderdag van Oekraïne met 83-66. Mestdagh keek tevreden terug op zijn groep. "Het belangrijkste is dat ik spelvreugde heb gezien. Uiteraard is er altijd ruimte voor verbetering. We lieten hen na onze felle start terugkeren." Zondag gaan de Cats voor een tweede zege op rij in Finland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws