WNBA-kampioene Meesseman stuwt Belgian Cats naar klinkende overwinning
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Belgian Cats zetten Oekraïne overtuigend opzij in EK-voorronde

WNBA-kampioene Meesseman stuwt Belgian Cats naar klinkende overwinning
Foto: © photonews

In de voorronde van het EK kunnen de Belgian Cats best rekenen op de beste Emma Meesseman en dat zat in de eerste wedstrijd meteen goed. Oekraïne had tegen België weinig in de pap te brokken. De eerste zege van onze nationale ploeg in dit kwalificatietoernooi is dus meteen een feit.

In de Dôme in Charleroi gingen de Cats furieus van start. In geen tijd leidden ze comfortabel met 16-2. De toon leek gezet om de hele wedstrijd te gaan domineren. Toen Oekraïne naderde tot 23-21, zag het er alweer heel anders uit.

België herpakte zich net op tijd en ging nadien wel gestaag opnieuw een ruime voorsprong uitbouwen en ook uitdiepen. Meesseman werd topscoorder met 22 punten. Daarnaast waren ook Kyara Linskens en Kim Mestdagh goed bij schot.

ZEGEZEKER NA DRIE KWARTS

Bij het ingaan van het laatste kwart waren de Cats al zegezeker met een verschil van twintig punten op het bord (60-40). De overwinning van de Belgische damesploeg kwam daarna niet meer in het gedrang. Het werd 83-66. Zondag komt de volgende interland in deze EK-voorronde er al aan, in en tegen Finland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws