Boston en Lakers blijven winnen, uitschuivers voor Utah en Philadelphia

De Boston Celtics en LA Lakers zijn bij de ploegen die het best op dreef zijn in het seizoensbegin. Allebei zitten ze al aan tien overwinningen. Philadelphia heeft het moeilijker om de verwachtingen in te lossen en ook Utah liep een blauwtje.

De reeks van Boston is al helemaal straf. Het boekte bij het door blessures geteisterde Golden State al zijn tiende overwinning op rij. De vicekampioen van vorig jaar beet wel fel van zich af en bouwde een voorsprong uit van vijftien punten. Boston zette na een mindere start de scheve situatie recht en won nog met 100-105.

BLOK VAN DAVIS STELT ZEGE VEILIG VOOR LAKERS

Ook voor de Lakers was het achtervolgen geblazen nadat ze nogal traag uit de kleedkamers kwamen. Sacramento leidde in het Staples Center met 13 punten. De Lakers reageerden in het tweede en derde kwart, maar het bleef spannend. Dankzij de vrijworpen van James en een blok van Davis op Barnes hield het de zege thuis met 99-97.

MITCHELL EENS IN ROL VAN ANTIHELD

Utah mocht dit seizoen toch ook al acht keer proeven van de overwinning, maar liep in Memphis tegen een pijnlijke nederlaag aan. Vrijworpen van Gobert brachten de Jazz wel tot op één puntje van de thuisploeg. Balverlies van Mitchell in de slotseconden werd de bezoekers fataal. Het bleef bij 107-106.

Philadelphia moet het na twaalf wedstrijden stellen met slechts zeven zeges, want het moest het onderspit delven in Oklahoma. Na de reguliere speeltijd stond het 107-107. In de verlenging wist Oklahoma nog vlot afstand te nemen. Het werd 127-119.