Coach van Oostende komt met opmerkelijk voorstel voor Luik: "Laten we hen helpen"

Dante Bellon
| 0 reacties
Coach van Oostende komt met opmerkelijk voorstel voor Luik: "Laten we hen helpen"

Het is een benarde situatie waarin basketbalclub Luik zit. Al enkele weken mag de club geen buitenlandse spelers opstellen door aanhoudende financiële problemen. Dario Gjergja, coach van Oostende komt nu met een oplossing.

"Ik ben bezorgd. Luik moet zien te overleven", zei de coach na afloop van de overwinning afgelopen weekend tegen Luik. "Ik hoop dat we met alle clubs kunnen samenzitten om een oplossing te vinden. Waarom zouden ze geen jonge Belgen kunnen opstellen van andere clubs in plaats van de buitenlanders?"

Gjergja coachte de club tien jaar geleden zelf nog en boekte er successen mee. Zo haalde hij de finale van de play-offs en won hij de supercup. "In de eerste plaats denk ik als bondscoach en als basketballiefhebber. Maar ik denk duidelijk ook met mijn hart. We horen te vaak dat talenten geen kansen krijgen. Wel, laat ons naar de beste oplossing zoeken, want in Luik krijgen ze die kansen wel."

Sachot Massot, coach van Luik, reageerde tevreden met de idee van zijn concullega. "Ik ben het eens met Gjergja en heb er absoluut geen moeite mee om met allemaal Belgen te spelen", reageerde hij in Het Nieuwsblad. "Vorig jaar gaven we hen ook al kansen en ik wil hen kansen blijven geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws