Antwerp heeft weer uitzicht op Europese overwintering, Oostende krijgt oplawaai
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Zege tegen Pau-Orthez zorgt weer voor hoop in Antwerpse rangen

Antwerp heeft weer uitzicht op Europese overwintering, Oostende krijgt oplawaai
Foto: © photonews

Na het vorig seizoen te schoppen tot de Final Four zou Antwerp Giants nu toch weer op zijn minst Europees moeten kunnen overwinteren. Dat lijkt er ook weer in te zitten na de broodnodige overwinningen tegen Pau-Orthez. Oostende leed in Spanje een pijnlijke nederlaag.

Antwerp kon zich een nieuwe nederlaag in de Champions League niet permitteren en dat had Dudzinski wel begrepen. De power forward leidde het team in de Lotto Arena naar 18-10. In het tweede kwart werd die voorsprong verder uitgebouwd naar 30-15. De Fransen scherpten gingen nadien echter steviger verdedigen en naderden tot op drie punten bij aanvang van het laatste kwart.

OVERWICHT IN DE REBOUND

Het overwicht in de rebounds hielp de Giants om de overwinning over de streep te trekken. Dat lukte dan ook met 74-69. Luka Rupnik was de uitblinker langs Antwerpse zijde met 25 punten. De Giants maken in hun poule weer de aansluiting met de top vier.

Een gehavend Oostende trok naar Manresa, dat zijn vorige drie thuismatchen al gewonnen had. Oostende leidde op een gegeven moment nog met 17-18, maar kreeg het nadien zwaar te verduren. Vooral de vele balverliezen braken de kustboys zuur op. Manresa haalde met 85-58 vlot de winst binnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws