Belgian Cats in pot 2 voor de Olympische kwalificatietoernooien

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties
Belgian Cats in pot 2 voor de Olympische kwalificatietoernooien
Foto: © photonews

De Belgische basketbalvrouwen zijn in pot twee ingedeeld voor de loting van de olympische kwalificatietoernooien. Volgende week woensdag staat bij de Internationale Basketbalfederatie, FIBA, de loting op het programma in het Zwitserse Mies.

In pot 1 zitten de Verenigde Staten (nummer 1 van de wereld), de huidige wereldkampioen Australië, de Europese kampioen Spanje en Canada (nummer 4 van de wereld). In pot 2 zitten dus de Belgian Cats, Servië, Frankrijk en China. België zal dus sowieso een topland loten in de olympische kwalificatiewedstrijden.

Verder gaan ook nog Japan, Brazilie, Nigeria en Groot-Brittannië (pot 3) en Zuid-Korea, Puerto Rico, Zweden en Mozambique (pot 4) deelnemen. De kwalificatiewedstrijden gaan door in Oostende, Bourges, Belgrado en het Chinese Foshan. De beste drie landen van de vier poules zullen zich plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokio volgende zomer. De VS (wereldkampioen) en Japan (gastland) zijn al zeker geplaatst en spelen dit toernooi ter voorbereiding. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws