Zijn de LA Lakers topfavoriet om NBA-kampioen te worden?
Nils Wens
| 0 reacties

Zijn de LA Lakers topfavoriet om NBA-kampioen te worden?

Zijn de LA Lakers topfavoriet om NBA-kampioen te worden?
Foto: © photonews

De meeste ploegen hebben in de NBA al 15 wedstrijden gespeeld en dus wordt er ook een eerste balans opgemaakt. Wat opvalt is dat de La Lakers voorlopig superieur zijn in de Amerikaanse basketbalcompetitie.

Het ging de voorbije jaren niet goed met de La Lakers. Ze haalden de play-offs niet meer, maar vanaf dit seizoen moet er verandering in komen. Met Anthony Davis werd een superster gehaald en met Frank Vogel werd ook een nieuwe (defensieve) trainer aangeworven. 

Na de eerste wedstrijd, een nederlaag tegen de Clippers, waren er twijfels, maar de Lakers hebben ondertussen wel 12 wedstrijden van de 14 gewonnen. Hun starting line-up is dan ook fenomenaal met Bradley, Green, James, Davis en McGee. 

Er waren in het begin van het seizoen ook wat vragen over de "tweede" ploeg van de Lakers. Dwight Howard is één van die mannen. De Center was de voorbije seizoenen op de dool, maar hij lijkt dit seizoen weer helemaal terug. Vooral zijn energie en zijn strijdlust worden erg op prijs gesteld door trainer Vogel en de supporters. Ook Kuzma komt van de bank en de mensen die basketbal volgen, weten dat Kuzma een toekomstige superster is. 

Topploegen

Toch zijn er ook nu nog steeds vragen omtrent de LA Lakers. Als je naar hun schema kijkt, zie je dat ze nog niet veel topploegen zijn tegengekomen. Ze hebben al tegen de Raptors en de Clippers gespeeld, maar deze matchen werden ook verloren. Tegen de Mavericks van Doncic en co werd dan weer wel gewonnen. 

Toch waren de andere tegenstanders (OKC, Kings, Hawks, Warriors,...) ploegen waar je als "title contender" absoluut van moet winnen als je kampioen wil worden. Benieuwd dus hoe de Lakers het binnenkort gaan doen tegen de andere topploegen en dan weten we al veel meer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws