Antwerp Giants kunnen virtuele leiderspositie opnieuw pakken in topper tegen Charleroi

Dante Bellon
| 0 reacties
Antwerp Giants kunnen virtuele leiderspositie opnieuw pakken in topper tegen Charleroi

Zondagmiddag staat de (voor)laatste wedstrijd van de eerste fase in de EuroMillions Basketball League op het programma. Antwerp Giants ontvangt Spirou Charleroi.

Voorlaatste omdat Antwerp Giants nog een inhaalwedstrijd moet spelen tegen Bergen in groep A, als ook Charleroi en Leuven. Vrijdag sloot groep B af. Limburg United en Filou Oostende eindigden op de eerste plek. Luik kon nog geen enkele wedstrijd winnen dit seizoen.

Zondag spelen Antwerp Giants en Charleroi -in wat normaal gezien een topper is- om drie uur de laatste speeldag van de eerste fase in hun groep. Als Antwerp Giants wint, pakt het de virtuele leiderspositie. Dan moet het wel op 13 december winnen van Bergen om definitief zeker te zijn van de eerste plek. 

Antwerpen verloor afgelopen weekend voor de eerste keer op het terrein van Aalst. In de Champions League maakte het die nederlaag dan weer goed met een knappe overwinning, waardoor de Giants nog steeds in de running blijven voor overwintering. 

Charleroi kon nog maar één keer winnen dit seizoen en zette ook spelverdeler Ordane Kanda aan de deur. Belgian Lion Khalid Boukichou kwam de rangen dan wel versterken, maar indruk maken konden de Carolo's nog niet. 

De wedstrijd is live te volgen via embl.tv.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws