Ann Wauters wikt en weegt de kwalificatiegroep voor de Spelen: "Tricky one"

Dante Bellon
| 0 reacties
Ann Wauters wikt en weegt de kwalificatiegroep voor de Spelen: "Tricky one"

Woensdag werd er geloot voor het olympisch kwalificatietoernooi van de Belgian Cats. De Belgische basketbaldames komen in de groep met Japan, Zweden en Canada terecht. Ann Wauters vindt het een "tricky groep".

"Een groep met die drie landen is vooral heel tricky", reageerde Wauters in Het Nieuwsblad. "Zeker omdat we met Japan in de groep zitten." De Japanse dames zijn al geplaatst voor de Olympische Spelen, maar moeten toch nog kwalificatiewedstrijden afwerken. "Zij zullen zeker geen geschenken uitdelen", is Wauter van mening.

"Canada is fysiek heel sterk. We wonnen in juni wel van hen, maar daar mogen we ons niet aan spiegelen want ze waren niet compleet. Zweden eindigde op het afgelopen Europees kampioenschap knap zesde nadat ze Rusland hadden verslagen."

"Maar we willen naar die Spelen. Dat wil zeggen dat we drie keer een topprestatie moeten neerzetten. Ik wil de fans oproepen om massaal af te zakken naar Oostende. We zullen hen nodig hebben."

In de Versluys Dôme spelen de Cats hun drie kwalificatiewedstrijden. Op 6 februari tegen Canada, 8 februari tegen Japan en een dag later de laatste wedstrijd tegen Zweden. Samen met Japan zullen nog twee landen doorgaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws