De eerste competitiefase in de EuroMillions League zit erop, wat viel op?

Dante Bellon
| 0 reacties
De eerste competitiefase in de EuroMillions League zit erop, wat viel op?

De eerste competitiefase in de EuroMillions Basketball League zit erop. De poulefases zijn gespeeld, de 'tweede' reguliere fase komt eraan.

Wat een eerste periode is het geweest voor Limburg United. De club van coach Brian Lynch hebben in hun eerste acht wedstrijden maar liefst zeven keer gewonnen. Eén keer verloren de Hasselaren van Oostende, op de openingsspeeldag. Sindsdien kende Limburg een delirium dat nog steeds niet is gestopt.

Goed, want beide ploegen hielden elkaar netjes in evenwicht. Limburg verloor in Oostende, Oostende verloor in Limburg. Beide ploegen eindigden samen bovenaan groep B met 15 punten. 

Miserie

Voor Luik is de situatie penibel. Wegens de aanhoudende financiële problemen, zag het op Milos Bojovic na, al de buitenlandse spelers vertrekken. De topclub van weleer speelt tegenwoordig met enkel Belgen op het parket en kon nog geen enkele wedstrijd winnend afsluiten. 

Nog alles te spelen

In groep A zijn de kaarten nog niet geschud. Enkel Okapi Aalstar heeft al haar wedstrijden afgewerkt. In uitgesteld relaas volgt nog een partij tussen Bergen en Antwerpen en eentje tussen Charleroi en Leuven, dat na acht wedstrijden een uitstekende indruk naliet. 

Wissel van de macht?

Charleroi startte dan weer slecht met zes nederlagen op rij. Ordane Kanda werd de deur gewezen, maar onder het toeziend oog van Sam Rotsaert hebben de Carolo's hun laatste twee wedstrijden naar hun hand kunnen zetten. Vooral de laatste tegen Antwerp Giants was van een hoog kaliber.

Die Giants begonnen dan weer uitstekend met vijf zeges op een rij, maar tegen Aalst -en dus ook Charleroi- stokte de motor van de Antwerpenaren.

MVP

Shevon Thompson van Filou Oostende voert de MVP-ranking aan, Hans Vanwijn achervolgt op een half punt met een wedstrijd minder gespeeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws