Geen Europese successen voor Belgische clubs in EuroCup basketbal

Dante Bellon
| 0 reacties
Geen Europese successen voor Belgische clubs in EuroCup basketbal

De Belgische ploegen hebben het in de EuroCup van het basketbal niet goed gedaan. Alle Belgische ploegen verloren hun wedstrijd.

De EuroCup in het damesbasketbal was toe aan de vijfde speeldag. Voor Namen alles behalve een plezante want de Waalse club heeft de vijfde nederlaag op rij geleden. Tegen het Hongaarse Cegles ging het met 69-64 voor de bijl. Vrouw van de wedstrijd was Sarah Imovbioh met 12 punten en 22 rebounds. 

Namen kan zich niet meer plaatsen voor de volgende ronde. Valencia, met Jana Raman, won woensdag al voor de vijfde keer en plaatste zich voor de volgende ronde. Op 5 december komt Raman met haar team naar Namen. 

Panthers vechten als leeuwen

Wie nog op zoek ging naar een eerste overwinning was Luik. Maar net zoals Namen tevergeefs voor de Panthers. Op bezoek bij de Zwitsers uit Fribourg konden de Luikse dames zich niet verder knokken dan een 74-73-nederlaag. 

Ook geen SKW-feest

Ook Sint-Katelijne-Waver heeft geen overwinning kunnen pakken. SKW verloor bij het Duitse Keltem met 74-68. Vooral de zusters Massey waren in grootse doen. De laatste twee Beloften van het Jaar zetten de wedstrijd naar hun hand, maar konden niet voorkomen dat hun team verloor. Billie ging aan de haal met 25 rebounds terwijl haar zus Becky 21 punten scoorde. 

Skekszard staat momenteel eerste in de groep met een punt meer dan Sint-Katelijne-Waver. Op 6 december ontvangt SKW laatste in de stand Herner.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws