Antwerp Giants nemen als eersten een optie op halve finale

Geen competitiebasket in ons land dit weekend, maar dat wil niet zeggen dat er geen belangrijke wedstrijden op het programma staan. Er zijn immers de kwartfinales in de Beker van België. Een plek bij de laatste vier kan Antwerp al bijna niet meer ontsnappen.

Bergen - Antwerp was immers de eerste kwartfinale die afgewerkt werd. Bergen deed dankzij enkele driepunters nog wel mee in het eerste kwart, maar nadien nam Antwerp steeds verder afstand. Donkor, Vanwijn en Kesteloot zorgden voor een voorsprong van negen punten aan de rust.

De thuisploeg verkrampte, Giants had na de pauze de volledige controle. Vanwijn bleef sterk acteren en werd met 17 punten topscoorder. Antwerp had bij 41-61 de zege binnen handbereik. Verder dan 56-73 geraakte Bergen niet meer. Antwerp mag dus met een bonus van 17 punten de terugmatch in eigen huis aanvatten. Niemand die eraan twijfelt dat de Giants in dat duel de kwalificatie zullen binnenhalen.