🎥 Zeges Denver en Toronto volledig in schaduw van Kobe Bryant; tal van pakkende taferelen en eerbetuigingen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

NBA-matchen stonden volledig in de schaduw van overlijden Kobe Bryant

🎥 Zeges Denver en Toronto volledig in schaduw van Kobe Bryant; tal van pakkende taferelen en eerbetuigingen

Het moet een vreemde ervaring geweest zijn om een wedstrijd te spelen en/of bij te wonen tijdens de meest recente speeldag in de NBA, want iedereen zat met zijn gedachten eigenlijk bij het overlijden van Kobe Bryant. Het overleden icoon werd dan ook al overal geëerd.

Voor de goede orde: Denver en Toronto haalden hun slag thuis in de meest spraakmakende affiches. Denver won met 117-110 van Houston, dat het zonder Harden stelde. Toronto ging winnen in San Antonio met 106-110. De LA Clippers boekten een overwinning in Orlando: 97-112.

Al maalde niemand voor een keertje echt om de uitslag. Pakkende  filmpjes deden de ronde over de verdiensten van Kobe. En in San Antonio kwam het tot een opmerkelijk eerbetoon van de teams. Ze overtraden de 24 seconden-regel, als hommage aan het nummer 24, waar Bryant zo lang mee speelde.

Op social media lieten ook allerlei sporters hun medelijven blijken nadat ze enigszins in schok het nieuws over het overlijden van Kobe Bryant vernamen. Vanuit Belgische hoek gebeurde dat onder meer door tennisspeelster Kim Clijsters en voetballer Romelu Lukaku.

Nog een vorm van eerbetoon is de geste van de Dallas Mavericks: hun eigenaar Marc Cuban heeft besloten om geen enkele van zijn spelers nog met een shirt met nummer 24 te laten spelen. Het toont nog maar eens aan welke status Bryant genoot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws