Fantastische Eric Gordon loodst de Rockets voorbij Utah, Dallas en Miami gaan ook met de zege aan de haal

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties
Fantastische Eric Gordon loodst de Rockets voorbij Utah, Dallas en Miami gaan ook met de zege aan de haal
Foto: © photonews

Na het overlijden van Kobe Bryant was er voor de tweede nacht op een rij NBA. Onder meer de Dallas Mavericks, Utah Jazz, de Houston Rockets en Miami Heat kwamen in actie.

Gordon loodst Houston met 50(!) punten voorbij Utah

Na vier nederlagen op een rij zijn de Houston Rockets weer helemaal onder stoom aan het komen. Tegen Utah Jazz wachtte hen een bijzonder zware klus. Utah won liefst 19 van de laatste 21 wedstrijden en staat er erg goed voor in de Western Conference. Een bijkomend probleem voor de Rockets was dat ze het zonder sterkhouder James Harden moesten doen.

Het zou uiteindelijk een spannende en gelijkopgaande partij worden. De Rockets hadden aan de rust een voorsprong van 13 punten en gaven wel iets prijs, maar niet alles. 117-126 was de eindstand. Eric Gordon maakte met 50 punten enorm veel indruk. Donovan Mitchell (36 punten) en Bojan Bogdanovic (30 punten) waren bij Utah ook uitstekend.

Miami en Dallas winnen

Miami nam het op tegen Orlando Magic en kende niet al te veel moeilijkheden. Na een minder tweede quarter ging het toch met een voorsprong van 6 punten rusten. Miami won de partij uiteindelijk met 113-92. Duncan Robinson maakte 21 punten en Bam Adebayo zorgde voor een triple-double. 

De Mavericks namen het tot slot nog op tegen Oklahoma City Thunder en onder impuls van opnieuw een straffe Luka Doncic werd er met 97-107 gewonnen. In de stand staat Dallas op een vijfde plaats in de Western Conference.

Andere resultaten

Detroit Pistons-Cleveland Cavaliers 100-115

Chicago Bulls-San Antonio Spurs 110-109

Minnesota Timberwolves-Sacramento Kings 129-133

Gordon met straffe cijfers

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws