Cats verloren eerste veldslag in strijd om Olympisch ticket: "Begonnen als bange wezels"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties

België verloor de eerste wedstrijd op het Olympisch kwalificatietoernooi van Canada

Cats verloren eerste veldslag in strijd om Olympisch ticket: "Begonnen als bange wezels"

De Belgian Cats verloren donderdag hun eerste wedstrijd op het Olympisch kwalificatietoernooi. Ze gingen met 61-56 onderuit tegen Canada.

Bondscoach Philip Mestdagh reageerde achteraf relatief hard tegenover Het Laatste Nieuws. "De Cats mogen nog beweren zo cool te zijn als wat… ze waren onder de indruk. Van de zaal, van het volk, van de sfeer. Als je op het hoogste niveau speelt, moet je daar tegen kunnen. Maar ze zijn er als bange wezels aan begonnen."

Ook sterspeelster Emma Meesseman reageerde achteraf: "We weten allemaal wat er op het spel staat: een ticket voor Tokio. Als je niet bereid bent om daarvoor te vechten, krijg je dit soort wedstrijden.”

De Belgen stonden op een bepaald moment zestien punten in het krijt, maar knokten zich terug naar 58-56. Een comeback om op verder te bouwen. Zaterdag nemen de Cats het op tegen Japan, zondag tegen zweden. De strijd om het ticket voor Tokio is nog lang niet verloren.

België kan aan een overwinning zondag tegen Zweden genoeg hebben om zich te plaatsen voor Tokio. De Japanners moeten dan sowieso wel ook van Canada winnen. Als de Belgen winnen van Zweden én Japan, zijn ze zeker van een ticket voor volgende zomer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws