Brussels heeft opvolger van succescoach beet als het in eerste klasse kan blijven
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Ian Hanavan gaat Brusselaars trainen als ze in eerste klasse blijven

Brussels heeft opvolger van succescoach beet als het in eerste klasse kan blijven
Foto: © photonews

Er wordt hier en daar dan toch nog aan het sportieve gedacht, met name bij basketbalclub Brussels. Daar ligt dan ook heel wat werk op de plank. Als het in eerste klasse kan blijven, heeft het alvast een nieuwe coach beet in de persoon van Ian Hanavan.

De voorbije jaren werd Brussels een vaste waarde in de Belgische topklasse onder de leiding van succestrainer Serge Crèvecoeur. Die vertrok in januari al wel voor een tweede maal richting de Franse competitie. Een terugkeer is niet meteen aan de orde, want Brussels kampt met enkele problemen.

Sportief loopt het dit seizoen niet van een leien dakje. Ernstiger is dat het dringend enkele bijkomende sponsors moet vinden om een verlengd verblijf in eerste klasse te garanderen. Als dat lukt, zal Ian Hanavan de Brusselaars volgend seizoen trainen.

Na het vertrek van Crèvecoeur nam assistent Monier over. Bedoeling is dus dat vanaf volgend seizoen Hanavan aan het roer komt te staan. De Amerikaan heeft als speler alvast een verleden in België. Hij verdedigde destijds de kleuren van clubs als Antwerp, Aalst en Leuven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws