Ook NBA begint met maatregelen voor heropstart

Jens Nimmegeers
| 0 reacties
Ook NBA begint met maatregelen voor heropstart
Foto: © photonews

Niet alleen het voetbal en het wielrennen beginnen stilaan te denken, maar ook het basketbal is begonnen met maatregelen om binnen afzienbare tijd te kunnen hervatten.

Het heeft iets langer geduurd dan verwacht, maar de NBA zou stilaan klaar zijn om oefensessies te hervatten. Op die manier kunnen de speler toe werken naar een hervatting van de competitie.

Al zijn ze wel enorm voorzichtig. Zo zijn er wel bepaalde voorwaarden aan het heropenen van de faciliteiten. Er mogen niet meer dan vier personen tegelijkertijd binnen zijn, assistent en hoofdcoaches zijn niet toegelaten in de ruimtes, groepsactiviteiten zijn verboden en de spelers mogen geen gebruik maken van faciliteiten die niet tot hun club behoren.

Daarnaast zullen de spelers ook mondmaskers moeten dragen, alleen bij fysieke activiteiten mogen ze de mondmaskers afzetten. 

Doordat de spelers nog niet allemaal getest kunnen worden op het virus, lijkt het nog niet voor direct dat de NBA zal hervatten. Maar deze versoepelingen zijn al zeker een stap in de goede richting.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws