Ook Michael Jordan en weduwe Kobe Bryant mengen zich in racismedebat George Floyd
Jelle Heyman
| 0 reacties

Michael Jordan kon niet langer zwijgen na de dood van George Floyd

Ook Michael Jordan en weduwe Kobe Bryant mengen zich in racismedebat George Floyd
Foto: © photonews

In Amerika staat het land net niet helemaal in lichterlaaie na de dood van George Floyd. De zwarte Amerikaan overleed na hardhandig optreden van de politie. Zelfs Michael Jordan, die zich normaal gezien niet uitlaat over zulke dingen, mengt zich nu in het debat.

"Ik ben zwaar bedroefd, gepijnigd en enorm boos", opent Jordan zijn statement op social media. "Ik sluit me aan bij de mensen die zich verzetten tegen het ingebakken racisme en geweld tegenover zwarten. We hebben er genoeg van. Ik heb niet alle antwoorden, maar we moeten naar elkaar luisteren en empathie tonen in plaats van onze rug te keren voor zinloze brutaliteit", klinkt het.

Voorts laat hij nog weten dat ze hun stem moeten gebruiken om dingen te doen veranderen. "We moeten samenwerken om rechtvaardigheid voor iedereen te bewerkstelligen."

Weduwe Kobe Bryant deelt foto

Ook Vanessa Bryant, weduwe van de in januari overleden Kobe Bryant, wilt dat er verandering komt. Ze deelde een foto van enkele jaren geleden waarop Kobe een t-shirt draagt met daarop de tekst "I can't breathe". Een slogan die nu des te meer geldt aangezien Floyd  voor zijn overlijden herhaaldelijk tegen de poltie-agent zei dat hij niet kon ademen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws