🎥 LA maakt het af in zesde finalewedstrijd: LeBron James loodst Lakers naar eerste titel in tien jaar!
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

LA Lakers winnen NBA Finals van Miami met 4-2 en pakken eerste titel in tien jaar

🎥 LA maakt het af in zesde finalewedstrijd: LeBron James loodst Lakers naar eerste titel in tien jaar!
Foto: © photonews

Ze hebben het dan toch afgemaakt, de LA Lakers van LeBron James. In het vorige duel grepen ze er nog net naast, maar in Game 6 van de NBA Finals klopten de Lakers Miami toch voor een vierde keer. Zo was de zeventiende titel in de geschiedenis van de club een feit.

LA Lakers zit nu in totaal aan zeventien stuks en komt hiermee op gelijke hoogte van de Boston Celtics. Nu zijn deze twee ploegen dus echt samen de twee beste clubs uit de NBA-geschiedenis. Om opnieuw kampioen te worden, moesten de Lakers natuurlijk nog wel afrekenen met Miami.

Bij aanvang van het zesde onderlinge duel was de stand in de serie 3-2 in het voordeel van LA. Deze keer geen superprestatie van Jimmy Butler om Miami uit de nood te helpen. LA Lakers nam het heft in handen en zou op geen enkel moment op achterstand komen.

TRIPLE-DOUBLE

Wie anders dan LeBron James domineerde het gebeuren in Game 6 van deze finals. Met 28 punten, 14 rebounds en 10 assists had James een triple-double beet. Maar nog belangrijker: de Lakers wonnen met 93-106 en zijn zo voor het eerst in tien jaar de NBA-kampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws