🎥 Glansprestaties Jokić en Dončić volstaan niet voor hun teams, LA Clippers pakken uit in eigen huis
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Scorend vermogen Jokić en Dončić helpt Denver en Dallas niet aan winst

🎥 Glansprestaties Jokić en Dončić volstaan niet voor hun teams, LA Clippers pakken uit in eigen huis

Slechts enkele duels op het menu in de NBA de voorbije nacht en toch werden er glansprestaties genoteerd om u tegen te zeggen. Met name door Nikola Jokić en Luka Dončić. Alleen staat individuen die schitteren niet altijd gelijk aan succes met het team.

Zoals vaak waren bij Denver alle ogen gericht op Nikola Jokić. De boomlange center was op de afspraak: hij maakte 35 punten en deed er nog eens 14 rebounds bovenop. Naar het einde van de wedstrijd toe geraakten hij en zijn ploegmaats wel vermoeid. Utah rook zijn kans, Gobert stelde de overwinning veilig. Het werd 105-109 voor de Jazz.

Luka Dončić nam dan weer volop zijn verantwoordelijkheid bij Dallas. Enig probleem: hij moest het zowat allemaal alleen doen. Met 36 punten, 16 rebounds en 15 assists legde hij wel een straffe triple-double voor. Het was dan nog ruimschoots onvoldoende voor Dallas tegen een dartel Chicago. De Bulls maakten zo een einde aan een reeks van vier nederlagen op rij en wonnen met 101-117.

Bij de LA Clippers hingen ze niet af van het individu, maar presteerde ze collectief erg sterk. Liefst zeven spelers zaten in de dubbele cijfers. In het derde kwart scoorden de Clippers maar liefst 39 punten en zo braken ze de veer bij tegenstander Indiana. Dat werd zo op een wel bijzonder stevige rammeling getrakteerd. Het werd 129-96.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws