Oplossing nodig voor 25 sportcentra die vaccinatiecentrum zijn
Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties

Sommige clubs kunnen niet in hun zaal tot eind oktober

Oplossing nodig voor 25 sportcentra die vaccinatiecentrum zijn

25 sportcentra in Vlaanderen zullen de komende weken ingenomen worden voor de vaccinatiecampagne. Dat betekent dat er in deze infrastructuren maandenlang geen sportactiviteiten kunnen plaatsvinden.

De Vlaamse Sportfederatie vraagt snel een oplossing voor de getroffen sportclubs en sporters. “Sportclubs krijgen al zware klappen door de coronacrisis, zij mogen niet opnieuw de dupe worden”, zegt voorzitter Koen Umans. 

Sportinfrastructuren zijn op sommige plaatsen geschikt als vaccinatiecentra. Maar er moet tegelijkertijd werk gemaakt worden van oplossingen, zodat de getroffen clubs en sporters niet de dupe worden van de langdurige sluiting van hun sportlocaties. De heropstart van indoorsportactiviteiten dreigt nu in sommige steden en gemeenten nog veel langer te moeten wachten.

“Verschillende sportclubs kregen al te horen dat ze tot eind oktober 2021 geen gebruik kunnen maken van hun sportinfrastructuur. Er moet gezocht worden naar alternatieven, zodat ook hun werking kan heropstarten zodra er versoepelingen mogelijk zijn in de sportsector.” 

Momenteel werkt de sportsector in overleg met de overheden aan een verantwoorde, gefaseerde strategie om sport weer op te starten.  “De sportclubs willen hun maatschappelijke rol meer dan ooit opnemen. Een helder perspectief op de beschikbaarheid van de sportinfrastructuren moet dit mogelijk maken,” besluit Umans. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws