Bondscoach Dario Gjergja heel blij met EK-kwalificatie: "Heel belangrijk voor Belgisch basketbal"
Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties

De Belgian Lions plaatsten zich voor het EK na winst tegen Denemarken

Bondscoach Dario Gjergja heel blij met EK-kwalificatie: "Heel belangrijk voor Belgisch basketbal"

De Belgian Lions wonnen met ruime cijfers van Denemarken en zijn daardoor zeker van een plaatsje op het EK. Coach Dario Gjergja was vol lof over zijn spelers.

“Deze kwalificatie betekent heel veel voor het Belgische basket”, vertelde bondscoach Dario Gjergja na afloop van de partij. “Ik moet op de eerste plaats mijn voorganger Eddy Casteels bedanken, die begonnen is met niets en dertien jaar lang uitstekend werk geleverd heeft. Ik ben heel trots dat ik zijn werk mag voortzetten. Deze kwalificatie betekent heel veel voor het Belgische basketbal.”

“We waren toch wat nerveus, met missers achterin als gevolg. Na rust ging het een pak beter. Het vertrouwen groeide en we lieten de bal goed rondgaan. Aanvallend kwamen we er steeds beter uit en ik kan niet anders dan tevreden zijn met deze prestatie. Er heerst een goeie chemie tussen de spelers van deze ploeg, die ik tijdens de kwalificaties heb zien groeien.

“Ze vechten altijd voor elkaar, het team komt voor het individu. Daarnaast staan er ook nog wel wat jongeren klaar. Mogelijk krijgen ze maandag tegen Tsjechië al speelkansen, want we zitten met wat blessures en dus zal ik misschien wel wat wijzigingen doorvoeren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws