Belgian Cats vinden hun echte niveau opnieuw terug en demonstreren tijdens hun tweede EK-match

Belgian Cats vinden hun echte niveau opnieuw terug en demonstreren tijdens hun tweede EK-match
Foto: © photonews

Daar zijn de echte Belgian Cats! Even op het EK demonstreren dat ze het basketballen nog niet verleerd zijn, dat deden ze in hun partij tegen Slovenië. De onverwachte nederlaag tegen Bosniër moet toch voor wat twijfels gezorgd hebben. Die hebben ze nu allemaal van zich afgespeeld.

Zo zwak de Belgian Cats speelden tegen Bosnië, zo sterk waren ze tegen de Sloveense dames. De bal ging uitstekend rond, dat zou uiteindelijk resulteren in maar liefst 34 assists. Meesseman was met 23 punten de beste schutter. Ze moest evenwel niet alle werk alleen opknappen en kreeg ook voldoende steun van haar teamgenotes.

AAN DE RUST AL ZEGEZEKER

Na het eerste kwart zag het er al goed uit (25-14), aan de rust waren de Cats al zegezeker. De stand was op dat moment 55-29. Verzwakken deed België niet in deze wedstrijd. Daardoor kwam er een kloof van zomaar eventjes 35 punten op het scorebord.

Bij Slovenië zal het ongetwijfeld wonden likken zijn. De Belgian Cats daarentegen hebben hun ware gelaat echt wel laten zien en daar is de eindscore het beste bewijs van: 92-57.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws