3x3-ploeg wint het duel der Lage Landen en zet belangrijke stap richting volgende ronde

3x3-ploeg wint het duel der Lage Landen en zet belangrijke stap richting volgende ronde
Foto: © photonews

De Belgian Lions in het 3x3 hebben Nederland opzijgezet. Het werd 17-18 na verlengingen in het voordeel van onze landgenoten.

Na een halve minuut stond het al 0-2 voor onze landgenoten na enkele mooi uitgespeelde acties. Nederland zag een speler uitvallen, waardoor ze de hele match maar met zijn drieën waren. Met twee driepunters nam Nederland de leiding over (4-3), maar Mariën gooide er ook eentje binnen (4-5).

Bogaert diepte met een nieuwe bom uit naar 4-7. Het tempo ging even uit de partij, maar de Belgen duwden door naar 4-9. De Belgen zochten het te vaak vanop afstand, waardoor de partij compleet stilviel. Het was meer duwen en trekken dan wat anders.

Nederland kwam terug tot 8-11, met nog drie minuten op de klok. Vervoort gooide op dat moment een broodnodige driepunter binnen voor 8-13.

De tijd ging snel voorbij, met shots bleef Nederland in het spoor van de Lions (12-14). Een Nederlandse bom zorgde voor 15-15 in de laatste minuut. Celis zorgde voor 15-16 met een shotje, Nederland maakte gelijk (16-16).

De laatste vijf seconden waren voor de Belgen. Na een time-out ging het shot ernaast. Verlengingen dus.

Nederland opende naar 17-16, Vervoort miste de driepunter van de overwinning. Nederland ging ook in de fout. Een nieuwe poging van Vervoort ging wel binnen (17-18).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws