Olympische Spelen zitten erop voor Belgian Cats na nederlaag tegen Japan

De kwartfinale is het eindstation voor de Belgian Cats in Tokio. Er werd met 86-85 verloren van Japan.

De Belgian Cats gingen in het eerste kwart goed mee met thuisland Japan en eindigden het eerste quarter met een kleine achterstand (19-16).

Bij het begin van het tweede quarter kregen de Cats het even heel moeilijk. Japan liep tot 30-18 uit.

Dankzij driepunters van Kim Mestdagh en Julie Allemand en een sterke Emma Meesseman kwamen de Belgen terug op 30-28. De Belgian Cats gingen de rust in met één punt voorsprong 41-42.

De Cats startten het derde kwart in overdrive en liepen uit top 45-58. Het quarter werd afgesloten bij 61-68.

Na vier minuten in het vierde kwart kwam Japan weer helemaal in de match (72-72).

Emma Meesseman zorgde weer voor een kloofje (77-81), met minder dan drie minuten op de klok. Op anderhalve minuut stond Japan er weer helemaal naast (81-81).

Allemand zette de Cats op 83-85 met 37 seconden op de klok. Japan gooide een driepunter voor 86-85 met nog 15 seconden te spelen.

De laatste bal van Kim Mestdagh ging naast en daarmee zitten de Spelen erop voor de Cats.